Vertrouwen in woningmarkt stijgt ondanks afname starterswoningen

Het vertrouwen in de woningmarkt is in de afgelopen maand opnieuw iets gestegen. Toch maken vooral starters zich zorgen.

Verhuizen naar eerste woning
Nieuws
Datum: 04-05-2017

Dat heeft te maken met het de snelle afname van het aantal starterswoningen. Stonden er een jaar geleden nog zo’n 55.000 huizen in de prijsklasse tot 200.000 te koop, inmiddels is dat aantal geslonken tot 35.000.

Prijsniveau van voor de crisis

Daarnaast blijven de huizenprijzen stijgen. Met een gemiddelde van € 193.000 zijn starterswoningen terug op het prijsniveau van voor de crisis. En omdat de regels voor de maximale hypotheek veel strenger zijn geworden, moeten starters meer eigen geld meenemen.

Hypotheekrente iets lager

Anderzijds is de hypotheekrente opnieuw iets gedaald. Het gros van de Nederlanders verwacht geen (forse) stijging in het komende jaar. Daardoor is het vertrouwen in de woningmarkt in april per saldo licht gestegen, aldus Vereniging Eigen Huis.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.