Vakantieschade claimen op inboedelverzekering

Wie tijdens de vakantie schade heeft door verlies of diefstal, kan deze vaak beter claimen op de inboedelverzekering met buitenshuisdekking dan op de reisverzekering.

Vliegtuig land bij zonsondergang
Nieuws
Datum: 06-07-2016

Verzekeraars mogen namelijk zelf bepalen hoe snel ze de waarde van de verzekerde spullen afschrijven. In de meeste gevallen gebeurt dat bij reisverzekeringen sneller dan bij inboedelverzekeringen met een buitenshuisdekking. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Consumentenbond.

Schande

De belangenorganisatie heeft aan twintig verzekeraars gevraagd hoe zij de waarde afschrijven. Slechts acht van hen wilde hierin inzage geven. Schande, vindt de bond. Als verzekerde moet je toch weten waar je recht op hebt?

Grote onderlinge verschillen

Ook zijn er grote verschillen tussen de verschillende reisverzekeringen. Zo wordt een camera bij sommige reisverzekeraars in tien jaar afgeschreven, maar bij andere in vijf jaar. Maar in vrijwel alle gevallen is bagage die ouder is dan een jaar nog slechts verzekerd tegen de dagwaarde. Bij inboedelverzekeringen met een buitenshuisdekking is dit veel langer.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.