Twaalf geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

Huis met zone panelen
Nieuws
Datum: 23-12-2016

Opnieuw heeft een aantal hypotheekverstrekkers aangekondigd de hypotheekrente te verhogen.

Het gaat om maar liefst twaalf geldverstrekkers, schrijft Business Insider. Eerder verhoogden grootbanken ING, SNS en Rabobank de hypotheekrente al.

Relatief veel

Ook bij de nieuwe verhogingen gaat het met name om rentes die tien en twintig jaar worden vastgezet. De stijgingen bedragen tussen de 0,1% en 0,2%. Dat lijkt weinig, maar is relatief gezien veel vanwege de nog altijd lage rentestand.

Vreemde timing

Experts zijn verbaasd over de timing van de verhoging. Op de kapitaalmarkt daalt de rente namelijk. Er zijn twee verklaringen geopperd: ofwel lopen de banken die nu de hypotheekrente verhogen achter vanwege trage interne processen, ofwel gebruiken ze de stijging als een middel om de drukte wat te temperen.

Run op hypotheken

Sinds november is er namelijk een enorme run op hypotheken. Enerzijds vanwege de vrees dat de hypotheekrente stijgt, anderzijds omdat de leenvoorwaarden voor hypotheken in 2017 voor veel aspirant-huizenkopers opnieuw strenger zijn.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.