Rood staan sneller van invloed op hoogte hypotheek

Het Bureau Kredietregistratie (BKR) gaat kredieten strenger registreren. Dat kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw hypotheek.

Nieuws
Datum: 19-10-2016

De nieuwe werkwijze geldt voor alle kredieten die groter zijn dan € 250 en die langer dan een maand worden gebruikt. Het gaat niet alleen om de mogelijkheid om rood te staan op de bank, maar ook om andere kredieten zoals creditcards en winkelpassen.

Nu worden kredieten pas geregistreerd vanaf een bedrag van € 500 die een looptijd hebben van tenminste drie maanden. Met het invoeren van de strengere regels voldoet het BKR weer aan de aangescherpte Wet financieel toezicht (Wft).

Minder hypotheek

De strengere regels kunnen invloed hebben op de hoogte van de hypotheek die u wilt afsluiten. Vereniging Eigen Huis heeft berekend dat iemand die € 500 rood mag staan op zijn betaalrekening vanaf december zo'n € 2.800 minder kan lenen voor een huis. Heeft hij of zij bijvoorbeeld ook nog een creditcard met een limiet van € 1.000, dan loopt dit bedrag op tot € 8.400.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.