Persoonlijk hypotheekgesprek favoriet

De grote meerderheid van aspirant-huizenkopers vindt een gesprek met een adviseur de prettigste manier om informatie over hypotheken te verzamelen. 

Stel krijgt advies van een adviseur met bril
Nieuws
Datum: 03-06-2016

Dat blijkt uit een onderzoek dat Vereniging Eigen Huis heeft laten uitvoeren. Slechts 17% van de ondervraagden verzamelt de informatie bij voorkeur via internet. En maar één op de honderd sluit online een hypotheek af zonder adviesgesprek.

Driekwart neemt spaargeld mee

In de afgelopen twee jaar heeft 73% van de huizenkopers eigen geld ingebracht. Het gemiddelde bedrag aan spaargeld dat de ondervraagden in hun nieuwe woning hebben geïnvesteerd, bedroeg € 35.000.

Een toenemend aantal mensen (83%) zegt te sparen voor het eigen huis. Dat moet ook wel. Nu kunnen kopers nog maximaal 102% van de waarde van het huis lenen, in 2018 is dit nog slechts 100%. Alle bijkomende kosten moeten zij dan dus met eigen geld betalen.

Risico's benoemen

Eigen Huis roept hypotheekadviseurs op om hun klanten te wijzen op risico’s zoals werkloosheid en een studieschuld. Zo kan het verzwijgen van een studieschuld later tot betalingsproblemen leiden.

De financiële gevolgen van werkloosheid en overlijden kunnen voor het grootste deel worden afgedekt met een verzekering. Maar hierover moeten huizenkopers wel goed worden voorgelicht. Dat is vooral de taak van de adviseur, vindt Eigen Huis. Niet alleen vooraf, maar gedurende de gehele looptijd van de hypotheek.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.