Ouders bezorgd over financiën studerende kinderen

Steeds meer ouders maken zich zorgen over de financiële positie van hun studerende kinderen. Zeker als hun dochter of zoon op kamers gaat.

Studenten zitten met elkaar te  tsjillen
Nieuws
Datum: 17-08-2016

Op kamers wonen is namelijk duur. Toch kiest het merendeel van de Nederlandse studenten ervoor om tijdens hun opleiding te verhuizen. Ruim 55% van de 650.000 Nederlandse studenten woont op kamers. Dat baart veel ouders zorgen. Bijna 40% van hen vreest dat hun kind te weinig inkomsten heeft om alle (bijkomende) kosten te kunnen betalen. Dat blijkt uit een enquête van platform Wijzer in geldzaken.

Geen wonder, want de kamerprijzen worden steeds hoger. Voor nieuwbouw is een maandhuur van € 700 geen uitzondering. Om dat te kunnen betalen, zou een student een groot deel van zijn tijd moeten werken. Maar door de toegenomen studiedruk is het voor studenten juist moeilijker om tijd vrij te maken voor andere activiteiten zoals een baantje.

Studenten en verzekeringen

Een ander risico dat hiermee samenhangt, is dat uitwonende studenten zich onvoldoende verzekeren. Een op de tien ouders is hier bezorgd over.

Studenten die op zichzelf (gaan) wonen, doen er verstandig aan om tenminste een inboedelverzekering af te sluiten. Zelfs als ze hun kamer hebben ingericht met tweedehands spullen en 'krijgertjes'. Hun laptop, tablet en smartphone maken namelijk dat hun inboedel een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt.

Slimme studenten sluiten meteen een buitenshuisdekking af. Dan zijn die dure apparaten ook verzekerd als er onderweg iets gebeurt. De premie voor dergelijke verzekeringen is meestal goed te overzien. Er zijn zelfs speciale studentenverzekeringen waarmee studenten al voor een paar euro per maand een basisdekking kunnen afsluiten.

Advies op maat

Wij helpen u graag om ervoor te zorgen dat de inboedel van de studentenkamer passend is verzekerd. Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.