Inbraakpreventie: inzicht en tips

De maand mei staat in het teken van inbraakpreventie. Tijdens de Inbraakpreventieweken wijst de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) consumenten op de risico's die zij lopen en geeft tips voor een veiliger huis.

Inbreker probeert de deur te openen
Nieuws
Datum: 18-05-2016

Een inbraak heeft veel impact op de slachtoffers. Vaak is het gevoel om niet meer veilig te zijn in het eigen huis erger dan de feitelijke schade. Veel mensen hebben na een inbraak problemen met slapen en kunnen zich niet goed meer concentreren. 

Zelf maatregelen nemen

De stichting wil mensen bewuster maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen op het gebied van inbraakpreventie in en rond hun huis. Dat doet ze onder andere door de verschillende methodes van inbraak uit te leggen en door tips te geven om het risico op inbraak te verkleinen.

Wilt u weten hoe veilig uw huis is? Doe dan hier de test.

Ministerie en verzekeraars

De samenwerkende partners binnen de stichting zijn onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verbond van Verzekeraars, Het doel van de stichting is om het aantal inbraken jaarlijks verder terug te dringen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.