Huurtoeslag op de schop

Er dreigt een forse ingreep in de huurtoeslag. Het ministerie van Wonen komt structureel honderden miljoenen te kort en dat kan zo niet langer, vindt politiek Den Haag.

Huisje van 100 euro biljetten
Nieuws
Datum: 01-06-2016

Uit de Voorjaarsnota, die vorige week is gepresenteerd, blijkt opnieuw een budgetoverschrijding van € 200 miljoen. Daarnaast is een deel van het tekort van vorig jaar (380 miljoen) nog niet weggewerkt, waardoor er een gat gaapt van zo'n € 400 miljoen.

Het kabinet wil nu ingrijpen door te snijden in de regeling. Volgens de Telegraaf raakt dit vooral huishoudens met een duurdere huurwoning.

Onbegrijpelijk

Eerder trok Aedes, de vereniging van woningcorporaties, al aan de bel. De vereniging maakt zich al langer zorgen over de betaalbaarheid van huurwoningen. In 2015  sloot zij daarom een sociaal huurakkoord met de Woonbond om de huren vanaf dit jaar te matigen.

Aedes zegt dat het onbegrijpelijk is dat het kabinet de huurtoeslag nu wil inperken. Huurtoeslag is bedoeld voor individuele huishoudens en daardoor een effectief middel om mensen met een laag inkomen betaalbaar te kunnen laten wonen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.