Huis met rood energielabel minder populair

Huizen met energielabel G staan aanzienlijk langer te koop dan huizen die energiezuiniger zijn en brengen ook nog minder op.

Huis met energie label,s
Nieuws
Datum: 24-03-2017

Het duurt gemiddeld twee maanden langer om een woning met een energielabel G te verkopen,. Daarnaast is de gemiddelde prijs € 18.000 lager. Dat blijkt uit onderzoek van TIAS Business School.

Rood vs. groen

Woningen met een A- of B-label worden weliswaar sneller verkocht, maar leveren gemiddeld slechts € 5.000 meer op. De onderzoekers veronderstellen daardoor dat rood meer afschrikt dan dat groen verleidt.

Voor het onderzoek heeft TIAS Business School gebruik gemaakt van gegevens van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Die verkocht in in de tweede helft van vorig jaar een kleine 60.000 woningen met energielabels. Ongeveer eenderde daarvan had een groen label, 15% een rood label.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.