Gros Nederlanders wil af van eigen risico zorg

Vier van de vijf Nederlanders willen dat het eigen risico van de zorgverzekering wordt afgeschaft.

Nieuws
Datum: 15-03-2017

Dat blijkt uit een enquete die het Zorgverzekering Informatie Centrum (ZIC) heeft gehouden onder ruim 1.300 respondenten. Van alle ondervraagden vindt slechts 12% dat het eigen risico moet blijven zoals het nu is.

Stembepalend

Voor bij zes op de tien is het standpunt van politieke partijen over het eigen risico van grote invloed op hun stemgedrag. Voor nog eens één op de vier is het niet stembepalend, maar speelt het wel een rol bij hun keuze.

Partijen die het eigen risico van de zorgverzekering willen afschaffen, zijn Groen Links, SP, PvdA, PvdD, 50Plus, Denk, de Piratenpartij en de Vrijzinnige Partij. CDA, ChristenUnie, SGP en VNL willen het eigen risico verlagen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.