Forse verschillen in ziekenhuistarieven

Precies dezelfde behandeling kan in het ene ziekenhuis veel duurder zijn dan in het andere. Dat blijkt uit een tabel die zorgverzekeraar CZ heeft gepubliceerd.

zusters en dokters lopen door de ziekenhuishal
Nieuws
Datum: 04-08-2016

In deze eerste publicatie van CZ zijn behandelingen opgenomen die minder kosten dan het hoogste (vrijwillige) eigen risico van € 885. Dat zijn de kosten die u (maximaal) zelf moet betalen. De tabel kunt u hier downloaden.

Bij uw ziekenhuis kunt u vervolgens de declaratiecode van uw behandeltraject opvragen. Met die code vindt u in de lijst eenvoudig de prijzen die de ziekenhuizen en behandelcentra in rekening brengen.

Meer inzicht

Een paar weken geleden riep de Consumentenbond verzekeraars op om meer inzicht te geven in die kosten. CZ is nu de eerste zorgverzekeraar die tarieven van ziekenhuizen en behandelcentra bekend maakt.

De Consumentenbond vindt dat patiënten die hun eigen risico moeten aanspreken, het recht hebben om van tevoren te weten wat een ingreep kost. Ze kunnen dan desgewenst een goedkoper ziekenhuis uitkiezen. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.