Alllrisk woonverzekeringen flink duurder

Woonverzekeringen met een allrisk dekking zijn het afgelopen jaar fors duurder geworden. Dit geldt zowel voor opstalverzekeringen als voor inboedelverzekeringen, zo blijkt uit onderzoek van een online prijsvergelijker.

Woonhuis
Nieuws
Datum: 22-06-2016

Gemiddeld zijn opstalverzekeringen met een allrisk dekking nu 12,5% duurder dan een jaar geleden, terwijl polissen met een extra uitgebreide dekking slechts 4% in prijs zijn gestegen. Dat laatste is zelfs minder dan de stijging van de verzekerde waarde zoals die is berekend door het Verbond van Verzekeraars.

De gemiddelde prijsstijging van allrisk inboedelverzekeringen was in het afgelopen jaar 7%. Opvallend is dat inboedelverzekeringen met extra uitgebreide dekking gemiddeld juist 5% goedkoper is geworden. Helemaal omdat de waarde van de inboedel vrijwel gelijk is gebleven.

In het onderzoek zijn zestig opstal- en inboedelverzekeringen met elkaar vergeleken. De polissen zijn beoordeeld op zowel prijs als voorwaarden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.