ABP bereidt deelnemers voor op lager pensioen

Ambtenarenpensioenfonds ABP bereidt zijn deelnemers voor op een mogelijke verlaging van hun pensioen in 2017.

Spaarvarken met daarnaast wat munten
Nieuws
Datum: 26-09-2016

Dat blijkt uit een interview met topvrouw Corien Wortmann-Kool dat is gepubliceerd in Binnenlands Bestuur. Volgens Wortmann-Kool moet het pensioenfonds realistisch zijn in de communicatie richting de achterban.

Gevarenzone

Het is al langer bekend dat het niet goed gaat met het ABP. De dekkingsgraad is gezakt naar iets boven de 90%, waardoor het tekort van het pensioenfonds is opgelopen tot zo'n € 40 miljard. Ook pensioenfonds Zorg en Welzijn zit met een dekkingsgraad van nog geen 89% in de gevarenzone.

Hoop

Toch is er hoop voor gepensioneerden die bij het ABP en Zorg en Welzijn zijn aangesloten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken laat namelijk onderzoeken of pensioenfondsen meer tijd kunnen krijgen voor financieel herstel. Dat heeft de bewindsvrouw vorige week beloofd aan de Tweede Kamer.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.