Rij huizen met heg

Thema's over wonen

Hier treft u artikelen aan met handige tips en praktische informatie over het thema wonen. Heeft u vragen naar aanleiding van een artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Vrouw zit lachend te schilderen

  Klussen of verbouwen en uw verzekeringen

  Klussen is enorm populair in Nederland. In elke stad is wel een bouwmarkt gevestigd en op TV zijn er bijna dagelijks programma’s die ons vertellen hoe makkelijk het wel niet is. Een ongeluk in een klein hoekje zit. Bij klussen of verbouwen is het risico op schade groter dan normaal.

  Lees verder >>
 • Hoekhuis met rood hekje erom heen

  Uw nieuwe woning in 10 stappen

  Wilt u verhuizen of bent u op zoek naar uw eerste eigen huis? Ga dan van start met het maken van een verhuisplan. Een dergelijk plan is handig, want u houdt daarmee het overzicht en u vergeet niets.

  Lees verder >>
 • Man met twee kinderen lopen tussen verhuisdozen

  Checklist voor uw verhuizing

  Bij een verhuizing komt veel kijken. Wij proberen u graag een beetje te helpen met behulp van een handige checklist.

  Lees verder >>
 • Stukje van de internetpagina www.toeslagen.nl

  Huis gekocht? Zorgtoeslag berekenen!

  Wanneer u een huis koopt, krijgt u te maken met veel bijkomende kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rekening van de notaris of het tarief dat u aan de makelaar moet betalen. Een flink deel van deze kosten wordt door de fiscus gezien als aftrekposten bij de aangifte van uw Inkomstenbelasting. Ook voor de berekening van uw eventuele zorgtoeslag zijn deze aftrekposten van belang.

  Lees verder >>
 • Woonkrant